vrijdag 17 mei 2013

Badeend; R.I.P.

Gisteren bereikte het tragische nieuws mij, dat de mega badeend, die momenteel in Hongkong verblijft, leeggelopen is. Ik ben me gaan verdiepen in dit eendje en kwam erachter wat voor grote kleine dingen zo’n kunstwerk kan betekenen.


Trots als een pauw (eend) dreef ‘Rubber Duck’ in de Victoria-haven van Hongkong. Deze eend was maar liefst 16,5 meter hoog, maar nu drijft er slechts nog een plat eendje op het water. Op het internet kom ik twee verhalen tegen; de één zegt dat de eend gecontroleerd gaat worden op gebreken, terwijl de ander zegt dat sommige onderdelen zijn afgebroken, waarna de eend is leeggelopen. Het zou nog niet duidelijk zijn of hij opnieuw opgeblazen wordt. We moeten dus nog even rustig afwachten..

Hoe het ook went of keert, het eendje zelf is een mooi initiatief van de Nederlandse (!) kunstenaar Florentijn Hofman. Volgens hem heeft hij ‘’geen grenzen, discrimineert hij niet en heeft hij geen politieke connotatie. Hij is zacht, vriendelijk en voor alle leeftijden’’. De kracht van deze eend zit hem dus in het grote kleine concept.




 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten